Feilmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/mwh6694/public_html/includes/file.phar.inc).

Aktivitetsklubben i Oslo Follo (AK) er en frivillig og uavhengig forening med fritidstilbud for barn tilknyttet Brunstad Christian Church (BCC). Medlemskap er åpent for alle som deler BCCs tros- og verdigrunnlag og som vil arbeide for dette. 

AK består av 171 barn fra 6 til 12 år og 60 engasjerte ledere (per 2023). Disse ansvarspersonene er frivillige ildsjeler med hjerte for barna og bruker sine evner og kreativitet for at alle skal bli sett og ha det bra. Barna er fordelt på 17 grupper, noen i grupper etter alderstrinn og andre i grupper etter interesser. 

Formålet med klubben er å skape trygge og gode rammer for barn, der de kan utfolde seg kreativt gjennom aktiviteter som sport, håndverk, matlaging, friluft og lek. Vi ønsker å verne dem mot nedbrytende og belastende miljøer, og jobber for at de får et sunt fundament å bygge på videre i livet, uansett hvilket tros- og verdisyn de velger siden. 

For oss er det et mål at barna skal se tilbake på sin tid på AK hvor de kjente seg trygge og verdsatt akkurat slik de er. 

Hver tirsdag kveld, fra klokken 18 til 20, møtes gruppene til ulike aktiviteter. Vi leier for tiden fine innendørs fasiliteter på Kurud Gård og Sjeisenåsen der det også er mulig å benytte utendørs arealer som den store kunstgressbanen og skogen i nærområdet. I Follohallen spiller vi fotball. I tillegg leier vi en klatrehall fast på tirsdager. Disse stedene gir oss den perfekte rammen for å skape gode minner i trygge omgivelser. 

I løpet av året har vi også felles samlinger for hele klubben, blant annet oppstart i august, vinterdag, temasamlinger og sommeravslutning. 

Høydepunktet for mange er dog den årlige overnattingsturen, der vi – avhengig av årstiden - drar en helg avsted til fjells eller til sjøen. 

 

Vi har fire overordnede mål for en AK-kveld:

  1. Hvert enkelt barn blir tatt hjertelig imot med et varmt smil fra en voksen som kan barnets navn og som vil det aller beste for barnet.
  2. Hvert barn får mulighet til å mestre en aktivitet som er tilpasset barnets forutsetninger
  3. AK bidrar til å styrke gode og sunne verdier
  4. Hvert barn skal se tilbake på AK-kvelden som en morsom og spennende kveld hvor de kjente seg trygge og verdsatt akkurat slik de er. 

 


Økonomi

Halvårs kontingent: 1.500 per barn. 
Maks pris for 3 eller flere barn på AK er 4.000,-.

En gang i året holdes det årsmøter der kostnadsbudsjettet for kommende sesong vedtas av medlemmene. Gjennom årsmøtet velges det aktivitetsnivå og økonomien settes ut fra dette. 

I tillegg mottar Aktivitetsklubben i Oslo/Follo årlig et tilskudd fra Aktivitetsklubbens sentrale ledd. Tilskuddet varierer noe fra år til år basert på medlemsantallet, og ligger ca på kr 200,- per medlem.


Frivillighet

Arbeidet i foreningen vår skal preges av frivillighet, fellesskap, likeverd og respekt. Hver uke jobber mange frivillige engasjert for at barna skal kunne oppleve en god barndomstid. 

Det som kreves av disse frivillige er at de må kjenne til og handle i samsvar med AKs verdier, vedtekter og retningslinjer. I tillegg er det krav om å levere politiattest på forespørsel og undertegne egenerklæring for samvær med barn og unge.